V četrtek, 11.5.20217 smo se odpravili na izlet v Gore nad Hrastnikom.

Gore se nahajajo vzhodno od Hrastnika, na nadmorski višini 786m. Na hribčku stoji cerkev Svetega Jurija, ki ponuja lep razgled na okoliška mesta ter hribovje. Cerkev izhaja iz 15. stoletja, in tam smo se najprej ustavili. Pot do cerkvice je strma, vendar so stanovalci suvereno premagali zahteven teren in še kako se jim je napor splačal  – navdušeni so bili nad čudovitim razgledom na hribe in doline.

Nato smo se peš odpravili na krajši pohod. Stanovalci so imeli s seboj palice za nordijsko hojo. Vmes smo se večkrat ustavili, si odpočili, se naužili svežega gorskega zraka, opazovali bujen gozd, poslušali žvrgolenje ptic ter opazovali mravljišča.

Po sprehodu smo si privoščili malico, vendar so nas dežne kaplje kmalu pregnale v kočo, kjer smo se okrepčali, nato pa se odpravili nazaj v Trbovlje.

Med vožnjo smo zapeli in zavriskali, stanovalci pa so povedali, da so se na izletu imeli lepo in da si želijo, da bi šli še kdaj na izlet v hribe, da bi se lahko nadihali svežega zraka in se odpravili na krajši pohod.

Final Tiles Gallery id=86 does not exist
Izlet v Gore nad Hrastnikom
Skip to content