Festival potice je za Prebold nekaj posebnega. Letos so ga pripravili že 15 leto zapored. Od kar pa je v Preboldu dom sodelujejo tudi stanovalci doma. S
tem želimo pokazali občanoma, da so tudi še naše roke sposobne in pripravite odličen potice. Saj veste recepti babic so najboljši.

V četrtek, 22.3.2108 dopoldan je že zelo k malo dišalo po potici. V tretjem nadstropju v majhni kuhinji so potico pekli stanovalci. Spekli so orehovo potico ter velikonočni kolaček. Poldan je pa dišalo tudi v kuhinji kjer so spekli 6 potic. Te potice se je v petek odneslo na ocenjevanje. V petek, 23.3.2018 ob 19 uri zvečer pa se je ekipa 6 stanovalce udeležila prireditev ob Festivalu potice, ki je potekala v Kino dvorani v Preboldu. Najprej smo si ogledali razstavo. Bili smo pridi saj smo spekli 8 potic. Najbolj ocenjena kar s zlatim priznanjem je bila potica stanovalke. Gospa je bila zelo ponosna. Prireditev je bila prijetna in zabavna. Festival ima dobrodelno noto. Tako je nekaj potic prišlo v soboto zvečer v dom in smo se z njih še pred Veliko nočjo posladkali.

 

Final Tiles Gallery id=273 does not exist
Festival potice – enota Prebold
Skip to content