Praznovali smo devetintrideseti rojstni dan. Pripravili smo medgeneracijski kulturni program, ki so ga  otvorili naši najmlajši prijatelji, otroci iz Vrtca Mojca Trbovlje. Zapeli so nam otroške pomladne pesmice. Gospa direktorica Danica Hren nas je pozdravila, namenila nekaj toplih besed. Učenci Glasbene šole Trbovlje so se nam predstavili s svojim Narodno zabavnim ansamblom in prikupno pevko. Nekaj besed je spregovorila tudi gospa županja Jasna Gabrič. Stanovalci združeni v glasbeno skupino Nohtšiht so nam pod vodstvom gospe Lee Hlebec zapeli knapovske pesmi in poželi buren aplavz. Učenci Osnovne šole Tončke Čeč so nas navdušili z enkratnim nastopom, zbrali so se v Eko ansambel s starimi doma narejenimi eko inštrumenti. Zraven pa tudi zapeli, pritegnili so jim tudi stanovalci.

Dijakinja Gimnazije in ekonomske srednje šole  Trbovlje nam je pripovedovala pravljico o nastanku Mrzlice.

Nato so sledili glasbeno obarvani nastopi. Najprej se je predstavila ženska vokalna skupina Plavice, nato je sledilo glasbeno voščilo s kozarčki v rokah pevcev Zasavskega lovskega. Zaključili so pevci moške glasbene skupine  Un s Trboul. Stanovalci jih dobro poznajo in so jih vedno znova zelo veseli.

Lep kulturni dan se je počasi prevesil v večer. Še dolgo smo posedali pred domom, jedli in se pogovarjali z obujanjem spominov.

 

Final Tiles Gallery id=309 does not exist
Devetintrideseta obletnica
Skip to content