V petek, 14.6. 2019 je Dom na Tereziji obeležil častitljivih 40 let. Za ta visok jubilej smo organizirali pester animacijski in kulturni program.  Pozdravili so nas učenci Glasbene šole Trbovlje svojim pihalnim orkestrom. Predstavila se nam je domska glasbena skupina Nohšiht, ki jo vodi  ga. Lea Hlebec, navdušile so nas stanovalke, ki so pripravile glasbeno točko z bobni.

Na prireditvi so se predstavili tudi stanovalci Doma upokojencev Franc Salamon, enote Prebold z gledališkim nastopom, za katero je scenarij napisal stanovalec doma. Igro so poimenovali »Življenje v domu«.

Z robotom in tehnologijo prihodnosti  nas je seznanila ga. Maša Jazbec. Seveda prireditev ni minila brez naših mlajših obiskovalcev, saj je pomembno tudi medgeneracijsko druženje. Tako so nas obiskali najmlajši iz Vrtca Trbovlje enote Mojca, skupaj s stanovalci so barvali mandale, prav tako so nas obiskali učenci iz Osnovne šole Alojza Hohkrauta Trbovlje. Skupaj z mentorico Ano so nam prikazali, kako se še zmeraj kljub uporabi računalnikov, ni pozabilo lepo pisati. Za piko na i  so mažoretke zavrtele palice in izvedle plesno točko.

Vse skupaj smo še dodatno popestrili z »odprto kuhinjo«, ki jo je vodila ga. Mojca Koman in skupaj s stanovalci so pripravili odlične kobariške štruklje, za osvežitev pa so pripravili še sadne frapeje. Med nami so se sprehajali roboti

Za odlično glasbeno vzdušje sta poskrbela g. Franci Matko in ga. Kreže Marija, in kar nekaj stanovalcev in obiskovalcev je zaplesalo.

Ker naš Dom seveda ne more obstajati brez stanovalcev, svojcev, zaposlenih in prostovoljcev, smo za večletno sodelovanje podelili tudi diplome oz. zahvale. Pohvala in zahvala gre vsakemu posebej, nekaterim za prostovoljno delo, drugim za sodelovanje z domom, spet nekateri so v našem domu zaposleni že od vsega začetka. Prav tako so pomembni tudi stanovalci – kar nekaj je takih, ki še aktivno sodelujejo in imajo spretne roke.

Zavedamo se, da Doma, kakršen je danes, ne bi bilo, če ne bi bilo ga. Dani Hren, direktorice, ki svoje poslanstvo opravlja že vrsto let. Ponosni smo nanjo in ponosni na dom, ki nikakor ni videti, da šteje že štiri desetletja. To so ugotovili tudi številni imenitni gostje – z nami so bili predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, predstavnik Skupnosti socialnih zavodov, podžupanja Občine Trbovlje in ostali vabljeni.

Po prireditvi smo uradno odprli Prijazno steno in prenovljen negovalni oddelek, pogledali smo si lahko  ostale prostore, ki so dobili novo funkcionalnost, postali so bolj domači.

Lepo je bilo videti vse »stoletnike«, ki so (bili) naši stanovalci, pa skupinsko sliko vseh zaposlenih; na panojih je bil predstavljen Dom od začetka delovanja pa vse do danes. Da nismo ostali le pri zgodovini, je veliko pozornosti pritegnil  pano, na katerem je zastavljen projekt gradnje nove enote Doma »čez cesto«.

Ob visokem življenjskem jubileju smo izdali tudi zbornik Dobra volja je najbolja ter Glasilo Doma na zelenici.

Prepričani smo, da bo Dom praznoval še veliko »okroglih« let in  da se bomo trudili in sodelovali še naprej. Delujemo za tukaj in zdaj, vendar smo že usmerjeni v prihodnost.

 

 

Final Tiles Gallery id=451 does not exist
Nastop na 40. obletnici DUFS Trbovlje – enota Prebold
Skip to content