September obeležujemo kot svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni. V Sloveniji bomo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni obeležili dne, 21. 9. 2019 s Sprehodom za spomin.

V Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje smo s Sprehodom za spomin obeležili  dan Alzheimerjeve bolezni, danes, v petek 20. septembra ob 10.00 uri. Sprehod za spomin smo pričeli izpred Doma na Tereziji in ga končali pri starem Bajerju v Trbovljah. Pohoda se je udeležilo 47 stanovalcev, svojcev, prostovoljcev in zaposlenih.

Sprehod za spomin smo pričeli ob 10. 00 uri izpred Doma in ga končali ob 11. 00 uri z vrnitvijo v Dom. Sprehod za spomin smo obeležili v sodelovanju z Občino Trbovlje, z  Vrtcem Trbovlje, s Spominčico, slovenskim združenjem za pomoč pri demenci,  in z vsemi, ki sodelujejo z Domom preko celega leta.

Stanovalce in vse udeležence Sprehoda za spomin je direktorica Doma, gospa Danica Hren pozdravila in jim predstavila vsebino današnjega Sprehoda za spomin. Predstavila je tudi vse dosedanje aktivnosti Doma s stanovalci z demenco, vključno z izvajanjem Demenci prijazne točke.

Ob tem so udeleženci Sprehoda za spomin prejeli zloženke o vsebini Alzheimerjeve bolezni-demence.

Vsi udeleženci Sprehoda za spomin iz našega Doma  so današnji dan simbolizirali tudi z modrimi baloni, ki so jih ob koncu sprehoda spustili v vesolje, z željo, da se ljudem, ki imajo težave z demenco, čimbolj pomaga v največji meri na vseh področjih.

V Enoti Prebold pa bo Sprehod za spomin v ponedeljek, 23. septembra Stanovalci Enote Prebold bodo Sprehod za spomin opravili od Enote Prebold pa  do OŠ Prebold.  Tu bodo stanovalce pričakali otroci OŠ Prebold in Vrtca Prebold, ter krajani. Skupno bo nato potekal Sprehod za spomin od OŠ Prebold do Enote Prebold.

V Enoti Prebold bodo izvedli kulturni program učenci OŠ Prebold, Reški pevci. Društvo Spominčica bo pripravilo ustvarjalno delavnico s stanovalci.

Sprehoda za spomin se bo udeležilo 30 otrok in 40 stanovalcev. Sprehod za spomin bo potekal v sodelovanju z Občino Prebold, OŠ Prebold, Vrtcem Prebold, Medgeneracijskim centrom Prebold, svojci stanovalcev, stanovalci in zaposleni.

 

Direktorica Doma s sodelavci

 

Final Tiles Gallery id=482 does not exist
Sprehod za spomin…
Skip to content