Inštitut Antona Trstenjaka s sodelavci je povabil prostovoljce in voditelje skupin starih za samopomoč k čudoviti akciji, pisanje pisem starostnikom  v domove upokojencev po Sloveniji.

V Domu na Tereziji deluje devet  skupin starih za samopomoč, ki so združene v Medgeneracijsko društvo Upanje pod okriljem Inštituta Antona Trstenjaka v Ljubljani.

V Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje so tako prispela elektronska pisma prostovoljk namenjena vam dragi stanovalci doma.

 

Voditeljica Glasbene skupine Nohšiht je zapisala:

»Vsak dan gledam gor proti vam in vas vsak dan bolj pogrešam. Upam, da bomo kmalu spet skupaj in veliko peli kot prej. Ostanite mi zdravi in dobre volje, potem pa nadaljujemo….Rada vas imam,«

Lea

prostovoljka skupine starih za samopomoč-  Metuljčki vam sporoča:

Dragi stanovalci Doma na Tereziji, pošiljam vam kup lepih želja za praznike, ki bodo letos drugačni kot smo jih vajeni, ampak  saj veste kako pravijo, da za dežjem vedno posije sonce in tako  bo tudi ta grda bolezen, ki nas ločuje odšla.

Zato bodite ZDRAVI, ubogajte zaposlene, ki skrbijo za vas, spominjajte se lepih trenutkov, ki so vas osrečevali zapojte si saj jutri boljše bo. premagali bomo to Korono in zopet se bomo veselili obiskov svojcev objemo vnučkov in zopet  bo v naših  srcih veselje, družili se bomo kot nekoč peli, plesali, se igrali in spet nam bo lepo kot nam  je že bilo.

OSTANITE ZDRAVI in kmalu nasvidenje,«

prostovoljka Stanka

 

prostovoljka skupine starih za samopomoč – Vijolice sporoča:

»Čas teče in beži a koronavirus naj izpuhti. Želim da to kmalu se zgodi takrat pozdravimo in objamemo se vsi ki pogrešamo prav vse ki v Domu na Tereziji za nas zdaj nedosegljivi ste. Lepe in zdrave praznike vsem.«

Majda

 

prostovoljka skupine za samopomoč – Liščki in Molji:

 

 

Dragi Liščki, Molji in vsi ostali!

 

»Pravite naj povemo kako lepo misel, vzpodbudo, željo!? V teh časih je res največ negativnih novic in misli, vendar je tudi veliko lepega in spodbudnega.

Saj veste kako pravijo: v vsaki slabi stvari je tudi nekaj dobrega! Pa kaj je dobrega, če si sam in zaprt med štiri stenami, boste rekli. Dobro je to, da si sam svojimi mislimi, slabimi in dobrimi. Na slabe moraš pozabiti. Spominjaš se lepih trenutkov v življenju, kaj lepega prebereš, kaj lepega poslušaš, kaj zapoješ. Ne nazadnje prisluhnite zjutraj ptičkom, ki veselo žvrgolijo in oznanjajo pomlad, ter se ne menijo za noben virus. Narava je v polnem razcvetu, poglejte skozi okno in videli boste že veliko rožic. Spomnite se, kako smo delali butarice, barvali pirhe, pekli krompir, kuhali kračo…..vse to in še veliko drugega lepega je bilo v vašem življenju, kajne? Bodite hvaležni osebju, ki skrbi za vas, da imate skuhano, oprano in vso nego. Verjetno lepo skrbijo za vas, seveda v okviru možnosti, saj veste tudi oni so samo ljudje s svojimi skrbmi in svojim življenjem.

Jaz se velikokrat spomnim na vas vse in na vsakega posebej. Pogrešam skupine in druženje z vami. Tudi jaz sem veliko sama, toda ne osamljena. Imam veliko dela na vrtu, okrog hiše in v hiši. Družbo mi dela samo mama- tašča. Verjamem, da je težko ostati pozitiven. Še sreča da imamo telefone in  se lahko slišimo in vidimo z vsemi ki jih imamo radi in jih pogrešamo, kajne?

Prihajajo velikonočni prazniki. Preživite jih čim lepše v okviru možnosti, ki jih imate. Želim vam vesele in blagoslovljene praznike z veliko zdravja in optimizma. Ostanite zdravi. Upam, da se kmalu vidimo!«

 

Pavlina

 

 

Prostovoljka skupine za samopomoč – Molji

 

Ker je že peti teden, ko se ne družimo, bi prav lepo pozdravila Knjižne molje:

Ivico, Pavlo, Marijo L., Marijo S., Mileno, Justi, Marijo K. l, Miro in Hermino.

S Pavlino že prav pogrešava naše druženje in klepete. Ko bo vse to mimo bomo sigurno vse nadoknadile.

Ta čas ostanite zdrave, pojdite na balkone kjer je sedaj sonce, ki prijetno greje.

Lepo skrbite za naše najbljižnje, saj virus ni prišel do vas in tako naj ostane.

Mislim na vse vas, ko grem mimo doma se vedno ustavim in nekaj časa stojim, če bi slučajno katero uzrla, da poklepetamo, pa čeprav preko balkona.

Ostanite zdravi, ubogajte navodila, kajti tako se bomo čimprej objeli in poklepetali.

 

Lep pozdrav!«

 

Duši

Pisma
Skip to content