Spoštovani stanovalci in zaposleni v Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje!

Velikonočne praznike bomo v tem letu obhajali zelo drugače. Tudi za vse, ki živite ali delate v Domu upokojencev Franc Salamon, bodo ti dnevi drugačni. Čas in preizkušnje, ki nam jih Gospod v svoji previdnosti daje, moramo razumeti kot vabilo k temu, da ponotranjimo dejstvo kako je človek majhen, pa čeprav se tolikokrat dela velikega. Čas, ki ga živimo, pa je gotovo tudi čas obilnih duhovnih darov, ko imamo več trenutkov zase, za molitev, premišljevanje, branje itd.

V teh dneh tudi vse bolj mislim na vse, ki poleg vsega prenašate še svoje bolezni in hvaležen sem za vse, ki te svoje stiske radi darujete v dober namen. Posebej bom kot dušni pastir te župnije v teh dneh prinašal na daritveni oltar vse, ki se, kot nas je spomnil papež Frančišek, kot zdravstveni delavci ali prostovoljci, trudite za ljudi v stiski in bolezni, pa se zaradi te velike naloge nikoli ne boste pojavili na kakšni naslovnici znanega svetovnega časopisa, ali postali zvezde in slavni idoli.

Naj ta čas obrodi bogate sadove in vstali Kristus naj vas po svojem blagoslovu napolnjuje z vsemi radostmi in tolažbo, ki jo še kako vsi potrebujemo v tem času.

Božjega varstva in zaupanja v vse dobro vam želim,

 

Tomaž Šojč, trboveljski župnik

Voščilo župnika iz Trbovelj 
Skip to content