Spoštovani svojci

Strokovni svet se je 6. 5. 2020 odločil, da bodo obiski potekali od 7. maja 2020 naprej.

Ob tem bi vam želeli povedali, da smo veseli, da bodo obiski lahko pomenili rahljanje določenih ukrepov.

Kljub temu vam sporočamo, da je še vedno naša prioriteta zdravje naših zaposlenih, stanovalcev in vas, zato smo pripravili določena pravila ob obiskih, ki naj bi še nadalje ohranjala zdravje vseh nas.

Vsak dan bodo potekali štirje obiski pri štirih stanovalcih, dva na stanovanjskem delu Doma in dva na negovalnem delu Doma.

Željo po obisku najavite, oziroma naročite, pri socialni delavki na telefonski številki 035653337 ali 031 335 267 ali v centrali doma. O vrstnem redu obiskov stanovalcev bo odločal strokovni team. Socialna delavka bo vsakega svojca poklicala in določila dan in uro obiska. Obenem vam bo razložila pravila, oziroma potek obiska.

Obiski bodo potekali od ponedeljka do petka, v dopoldanskem času od 9.30 do 9.45 ure, in popoldan od 14.00 do 14.15 ure, v trajanju do največ 15. minut, pod nadzorom zaposlenega. Pri obisku bo lahko prisoten en obiskovalec.

Obiskovalci morajo ob prihodu izpolniti in podpisati izjavo o svojem zdravstvenem stanju, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena ter podati tudi svojo telefonsko številko.

Ob prihodu si morajo obiskovalci namestiti zaščitno masko, ki jo prinesejo s seboj in  si razkužiti  roke. Preverjali bomo  morebitne  simptome okužbe, izmerili telesno temperaturo in pospremili obiskovalca do točno določene lokacije obiska.

Obiski bodo potekali na zunanjih površinah in sicer:

– na ploščadi pred Domom za stanovalce stanovanjskega dela

– na terasi negovalnega dela za stanovalce negovalnega dela.

Pri tem bo potrebno upoštevati razdaljo vsaj 1,5 metra med obiskovalcem  in stanovalcem.

Ob obisku ne bo osebnega kontakta, tudi ni dovoljeno prinašati osebnih stvari, priboljškov…

Prosimo vas, da omenjena pravila vzamete resno in s tem izrazite vaše pozitivno sodelovanje ob obiskih.

V kolikor želite dodatne  informacije pokličite socialno delavko.

Zaradi same organizacije, prosimo za točnost. V primeru nepredvidenih dogodkov, prosimo, da pokličete socialno delavko na telefonsko številko 03 56 53 337 ali 031335267 ali centralo Doma.

Veselimo  se srečanja z vami, tako stanovalci kot zaposleni.

Direktorica z zaposlenimi.

 

Obvestilo_omogočanje obiskov (002)

 

 

 

Omogočanje obiskov v socialnovarstvenih zavodih in drugih izvajalcih institucionalnega varstva
Skip to content