Najprej vas lepo pozdravljamo iz našega Doma na Tereziji in Enote v Preboldu.

Dolgo časa smo ostali zdravi, vendar žal je virus našel svojo pot tudi v naš Dom v Trbovljah.

 Ob rednem testiranju zaposlenih je bila pozitivna ena naša zaposlena. Pri testiranju stanovalcev pa smo ob rezultatih testiranja imeli najprej dva stanovalca pozitivna na virus COVID -19 in nato še devet stanovalcev pozitivnih na virus COVID-19, tako da smo se skupaj z domsko zdravnico Darjo Logar, dr. med. in  zdravnico  Alenko Forte, dr. med.,  kot regijsko predstavnico  s strani Ministrstva za zdravje, ter strokovnimi delavci v Domu odločili, da smo za stanovalce, ki so bili pozitivni ob brisu na virus COVID-19 začasno uredili njihovo bivanje v prostorih knjižnice Antona Slomška v stavbi Župnijske cerkve svete Marije v Trbovljah.

Prostor smo imeli že predčasno urejen, v soglasju s strani Ministrstva za zdravje in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za primer, da rdeča cona v Domu, prostorsko ne bi zadostovala za naše stanovalce okužene z virusom COVID-19.

V prostorih zunanje rdeče cone, za naše stanovalce skrbi naš strokovno usposobljen tim, skupaj z zdravnico Darjo Logar, dr. med.

Stanovalci se dobro počutijo. Poskušamo jim približati prijetno in varno bivanje, podobno bivanju, kot so ga bili deležni v našem Domu.

Ob tem bi se zahvalila vsem našim sodelavkam in sodelavcem, ki so zopet izkazali neverjetno požrtvovalnost in humanost, ob tem nevšečnem dogodku,  kakor tudi vso strokovnost, ki jo predajajo vsem našim stanovalcem v Domu in tudi v naši zunanji rdeči coni.

Ravno tako bi se želela zahvaliti vsem svojcem naših stanovalcev, s katerimi nam je uspelo dolgo časa ostati zdravi in se jim za vso pozitivno podporo zahvaljujem.

Za redno tedensko razkuževanje Doma bi se zahvalila vsem gasilcem iz Trbovelj in Civilni zaščiti iz Trbovelj.

Posebna zahvala pa gre gospodu župniku iz Trbovelj za vso pripravljenost in pomoč ob urejanju naše zunanje rdeče cone, kakor tudi sedanji uporabi prostorov.

Ob strani nam stoji tudi Občina Trbovlje.

Zopet se je izkazala, ta naša “knapovska” solidarnost v Trbovljah  in zopet bomo skupno zmagali.

Srečno in zdravja polno vam želimo,

direktorica, zaposleni in stanovalci!

Trbovlje, 16.12.2020

Resized_20201106_143834(1) Resized_20201106_144226 Resized_20201106_144546

Spoštovani svojci in obiskovalci Doma Trbovlje in Enote Prebold!