Del zdravstvene oskrbe v domu je tudi FIZIOTERAPIJA. Namenjena je obnavljanju, izboljšanju in ohranjanju gibalnih sposobnosti stanovalcev. Naš cilj je, da bi vsem našim stanovalcem, ki potrebujejo ali želijo fizioterapijo, omogočili ustrezno obravnavo.

PROGRAMI, ki jih v okviru fizioterapije izvajamo v domu in so PREDPISANI S STRANI ZDRAVNIKA (domski zdravnik, specialisti) so:

1.REHABILITACIJA vključuje vse metode in tehnike fizioterapije, za povrnitev in izboljšanje telesnih zmogljivosti, gibljivosti in samostojnosti po poškodbah ali okvarah mišično skeletnega sistema, srčnem infarktu, po raznih operacijah in drugih nevroloških obolenjih.      

IMG_2463     IMG_2467

2.OBRAVNAVA AKUTNIH IN KRONIČNIH STANJ, kamor spada fizioterapija za zmanjšanje bolečine in respiratorni infekti

IMG_4159                      IMG_4157

Prostovoljno se lahko vsi stanovalci, ki si to želijo oz. jim to dopušča zdravstveno stanje in IMAJO SOGLASJE domskega zdravnika, vključijo v

PREVENTIVNE programe oz. aktivnosti. Stanovalci imajo na voljo: skupinsko rekreativno  telovadbo in vadbo za trening ravnotežja, nordijsko hojo, balinanje, plavanje in telovadbo v domskem bazenu, individualno vadbo za vzdržljivost na športnih napravah in tedenske sprehode po bližnji okolici. Vsi ti programi se izvajajo 1x tedensko.IMG_3992

IMG_3916  IMG_3728

 

Fizioterapijo izvajamo v prostorih fizioterapije, telovadnici, na oddelkih, v poletnih mesecih pa na športnih napravah na domskem dvorišču.

fiz10