Snoezelen soba je najnovejša pridobitev za Enoto Prebold in Dom Trbovlje. V njej se obiskovalcem nudijo čutno-gibalne izkušnje. Snoezelen prihaja iz Nizozemske, kjer so v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja začeli ugotavljali učinke multi-senzornega okolja na osebe s težavami na kognitivnem področju. Rezultati so bili izjemni, zato so tovrstne sobe kmalu postale priljubljene po vsem svetu. Snoezelen tako ni več namenjen samo osebam s kakršnimi koli težavami, ampak vsem.

Strokovni sodelavci in strokovni sodelavci Doma Trbovlje in Enote Prebold so se udeležili večdnevnega izobraževanja, na katerem so se naučili pravilne uporabe sobe. Vse to z namenom, da bi našim stanovalcem, njihovim svojcem in ostalim zaposlenim lahko nudili kar se da pristno izkušnjo ob obisku sobe.

Tako smo, v Domu, naši široki paleti možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, ne dolgo nazaj, dodali še Snoezelen. Topla, vibrirajoča vodna postelja, prijetna ambientalna glasba, slike nam ljubih krajev in nežna terapevtska masaža z eteričnimi olji, poskrbijo za pomirjujoč učinek v sobi, medtem, ko svetlobni elementi dodajo estetsko komponento, kateri se kar ne moremo in ne moremo načuditi. Vsak, ki izstopi iz sobe, se spočito pretegne in si nadene samozadosten nasmešek, s katerim se pogumno odpravi življenjskim izzivom naproti.

Final Tiles Gallery id=41 does not exist

 

 

Povsem nova dimenzija sproščanja
Skip to content