V četrtek, 11.5.2017 ob 14. uri, smo si skupaj ogledali film Sreča na vrvici. Da bo tako kot v pravem kinu, so nam v kuhinji pripravili kokice in predstava se je lahko pričela. Sreča na vrvici je slovenski mladinski film, ki je bil posnet leta 1977 po knjigi Teci, teci kuža moj Vitana Mala. Isto leto je pisatelj napisal knjigo Sreča na vrvici direktno po filmu.
Glavna oseba v filmu je deček Matic z ljubljanskega blokovskega naselja, ki ga ima mama sicer rada, a ima težave sama s seboj in s svojim delom v službi. Maticev oče je namreč službeno v Libiji. Matic ima nasprotnike tudi med vrstniki; v nesreči mu na pomoč priskoči Rok, fant njegovih let, s katerim postaneta najboljša prijatelja. Nenadoma pa se Matičevo življenje spremeni, ko ga filmarji povabijo k sodelovanju za glavno vlogo filma. Z njim naj bi igral Jakob – dresiran pes, ki pa se tako naveže na Matica, da dečku psa ob koncu snemanja kar podarijo. Tedaj pa se začnejo težave: razbita šipa, ugriz, lajanje, pritožbe stanovalcev bloka … Bo Jakob lahko ostal v bloku? Matičeva mama pod vse večjim pritiskom odda oglas v časopis, da prodaja psa. Matic s prijatelji spretno organizira navidezni nakup psa, resne kupce pa z zvijačo odvrnejo proč.
Ne glede, da smo film že velikokrat gledali, smo ga z veseljem še enkrat. Tako je popoldan hitreje minil in imeli smo novo temo za pogovor.

 

Final Tiles Gallery id=92 does not exist
Domski kino – Prebold
Skip to content