Pa je prišel dolgo pričakovan dogodek. Že kak mesec prej se je čutilo v domu, da se bo zgodilo nekaj posebnega in nevsakdanjega. Najbolj se je to čutilo, ko so stanovalci trenirali, delovna terapevtka je ves čas nekaj pripravljala, kineziolog pa je spodbujal in bodril stanovalce za trening. Končno se je zgodil tisti dan.

V sredo, 14.6.2017 je Dom Upokojencev Franc Salamon Trbovlje  – Enota Prebold gostil 10. Športne igre Celjske regije. V Celjski regiji je 17 domov, iger se je udeležilo 15 domov. Okoli 9. ure so se že pričeli zbirati prvi udeleženci domovi. Nismo pustili, da bi nas vznemiril vreme, saj nam je pred otvoritvijo malo ponagajalo z dežjem. Ob 10. uri je nastopila uradna otvoritev, ki se je pričela z nastopom šolarjev z OŠ Prebold. Potem nas je nagovorila gospa direktorica Danica Hren. Nato je poklicala v pomoč še vodjo Enote Prebold Slavico Golež, da sta skupaj v zrak spustili ptičke, ki smo jih izdelali v delovni terapiji. V nadaljevanju nas je nagovoril še župan občine Prebold gospod Vinko Debelak. Po uradnem delu so se tekmovalci podali na štiri različna tekmovališča, kjer so se pomerili v štirih igrah: miselna igra, štafeta, ciljanje tarče in met podkve. V športnem duhu ´Pomembno je sodelovati!´ so uživali v drugačnem dnevu. Okoli 12. ure se je tekmovanje končalo, nato je sledilo štetje rezultatov. Tekmovalci so si med tem časom ogledali dom, uživali v kavici, druženju ter sklepanju novih prijateljstev. Okoli 13. ure je sledila dolgo pričakovana razglasitev rezultatov, ki so bili:

 1. Lambrechtov dom, Slovenske Konjice
 2. DUFS – Enota Prebold, Prebold
 3. Dom dr. Jožeta Potrča, Poljčane
 4. Dom za varstvo odraslih, Velenje
 5. Dom Nine Pokorn, Grmovje
 6. Dom sv. Jožef, Celje
 7. Zavod sv. Rafaela, Vransko
 8. DEOS, d.d., Center starejših Gornji Grad
 9. DEOS, d.d., Center starejših Zimzelen Topolšica
 10. Dom ob Savinji, Celje
 11. Dom starejših Šentjur
 12. Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah
 13. Pegazov dom, Rogaška Slatina
 14. Dom Lipa, Štore
 15. Dom upokojencev Polzela

Po zaključku je sledilo kosilo, saj so bili naši želodčki  že zelo lačni. Potem pa smo se družili, zabavali, prepevali in plesali ob zvokih Dua Opala iz Mozirja.

Naj se pohvalimo, da je domača ekipa osvojila 2. mesto. Zelo smo ponosni na Jožefa, Franca, Mirka in Julijano, ki so odlično zastopali naš dom. Seveda pa se ob tem še zahvaljujemo vsem šolarjem, prostovoljcem, zaposlenim in donatorjem. Saj brez njih igre ne bi uspele.

Bil je res čudovit in nepozaben dan, ki bo še nekaj časa polnil naše spomine.

 

Final Tiles Gallery id=107 does not exist
Final Tiles Gallery id=108 does not exist
Final Tiles Gallery id=109 does not exist
Final Tiles Gallery id=110 does not exist
10. športne igre celjske regije – enota Prebold
Skip to content