V sredo, 22. maja 2019, je Spominčica v sodelovanju z DUFS Trbovlje, organizirala Alzheimer Cafe. Tokratno  srečanje ni bilo v obliki predavanja, temveč je gospa Mojca Šoštarko, plesno – gibalna terapevtka (DGT),  za udeležence pripravila Plesno-gibalno delavnico. Stanovalcem, svojcem in našim zaposlenim, je predstavila  Plesno-gibalno terapijo kot obliko psihosocialne pomoči pri starostnikih z demenco.

To je oblika terapije, kjer se s pomočjo gibanja, plesa, igre, ter različnih tehnik za sproščanje in zavedanje telesa, spodbuja spremembe na vseh razvojnih področjih: socialnem, čustvenem, motoričnem, kognitivnem in komunikacijskem. Pri tem uporablja različne metode in tehnike, ki so prilagojene posamezniku. Z  gibalnim izražanjem prikažemo vse tisto, kar je včasih nemogoče ubesediti. Aktivira se naša podzavest.

Z različnimi gibi smo pokazali, kaj smo tekom življenja delali. Kar precej težav  so nam povzročali gibi koordinacije, tudi take igre, ki so nam bile v otroštvu v zabavo. Najbolj zabavno pa se nam je zdelo gibanje s »hobotnico«. Urica druženja je kar prehitro minila.

DSCN6802-1

DSCN6795-1

Plesno gibalna delavnica
Skip to content