V petek, 14.6. 2019 je Dom na Tereziji obeležil častitljivih 40 let. Za ta visok jubilej smo organizirali pester animacijski in kulturni program. Predstavil se nam je domski pevski zbor, ki ga vodi ga. Lea Hlebec, navdušile so nas stanovalke, ki so pripravile glasbeno točko z bobni. Z robotom in tehnologijo prihodnosti  nas je seznanila gospa Maša Jazbec. Seveda prireditev ni minila brez naših mladih  obiskovalcev, saj je pomembno tudi medgeneracijsko druženje. Tako so nas obiskali najmlajši iz vrtca, skupaj s stanovalci so barvali mandale, sodelovali so  učenci iz osnovne šole, ki so imeli svoj ustvarjalni kotiček. Za piko na i pa so mažoretke zavrtele palice in izvedle plesno točko. Vse skupaj smo še dodatno popestrili z »odprto kuhinjo«, ki jo je vodila ga. Mojca Koman in skupaj s stanovalci so pripravili odlične kobariške štruklje, za osvežitev pa  še sadne frapeje.

Za odlično glasbeno vzdušje sta poskrbela gospa Kreže Marija in  gospod Franci Matko. Kar nekaj stanovalcev in obiskovalcev je ob živahnih zvokih zaplesalo.

 

Ker naš Dom seveda ne more obstajati brez stanovalcev, svojcev, zaposlenih in prostovoljcev, smo za večletno sodelovanje podelili diplome oz. zahvale. Pohvala in zahvala gre vsakemu posebej, nekaterim za prostovoljno delo, drugim za sodelovanje z domom, spet nekateri so v našem domu zaposleni že od vsega začetka. Prav tako imamo tudi stanovalci – kar nekaj je takih, ki še aktivno sodelujejo pri ustvarjanju prijetnega okolja v Domu in imajo spretne roke.

 

Zavedamo se, da Doma, kakršen je danes, ne bi bilo, če ne bi bilo gospe Danice Hren, direktorice, ki svoje poslanstvo opravlja že vrsto let. Ponosni smo nanjo in ponosni na dom, ki nikakor ni videti, da šteje že štiri desetletja. To so ugotovili tudi številni povabljeni  gostje – z nami so bili predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, sekretar Skupnosti socialnih zavodov, podžupanja občine Trbovlje in ostali vabljeni.

Lepo je bilo videti vse »stoletnike«, ki so bili ali so še, naši stanovalci, pa skupinsko sliko vseh zaposlenih; na panojih je bil predstavljen Dom od začetka delovanja pa vse do danes. Da nismo ostali le pri zgodovini, je veliko pozornosti pritegnil  pano, na katerem je zastavljen projekt gradnje nove enote Doma »čez cesto«.

 

Prepričani smo, da bo Dom praznoval še veliko »okroglih« let in  da se bomo trudili in sodelovali še naprej. Delujemo za tukaj in zdaj, vendar smo že usmerjeni v prihodnost.

 

Final Tiles Gallery id=445 does not exist

 

40. obletnica doma
Skip to content