Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah, pojavlja pa se tudi pri moških.

Za zmanjševanje umrljivosti je pomembno predvsem osveščanje, zgodnje odkrivanje in takojšnje učinkovito in posameznici in posamezniku prilagojeno zdravljenje.

Tudi v našem domu smo v ponedeljek, 7. 10. 2019 ob 10.00 uri v sodelovanju z Združenjem Europa Donna in  v sodelovanju s skupino za samopomoč onkoloških bolnic Trbovlje ter domsko GS Nohšiht pripravili kulturno prireditev in ovijanje dreves z roza trakovi. Prireditve se je udeležilo veliko število stanovalcev, svojcev, prostovoljcev, zaposlenih.

Prisluhnili smo tudi gospe Gabrijeli Hostnik, vodji Skupine za samopomoč bolnikom z rakom Trbovlje. Poudarila je:« Letos so pri Europi Donni v ospredje rožnatega oktobra znova postavili skrb za svoje zdravje, saj lahko sami s svojim življenjskim slogom danes prispevamo k svojemu zdravju v prihodnosti. Pomemben je zdrav način življenja, z rednim gibanjem, zdravo in uravnoteženo prehrano ter ohranjanje normalne telesne teže.«

 

Final Tiles Gallery id=493 does not exist

 

Ovijanje dreves z roza trakovi
Skip to content