Tako kot zunaj, se tudi življenje v Domu Trbovlje in enoti Prebold že kar nekaj časa kaže drugačno podobo kot smo je bili vajeni.

Stanovalci z zaposlenimi tvorimo še bolj trdno družino kot preje. Več smo skupaj, več skupaj soustvarjamo in k sreči smo vsi v Domu  Trbovlje in Enoti Prebold zdravi, kar nam trenutno največ pomeni. Vse sile vlagamo v to našo preobrazbo življenja v Domu, da ostanemo zdravi in kljubujemo tej neugodni zunanji bolezni.

Več časa sedaj namenjamo družabnim dogodkom, ki potekajo iz posameznih nadstropij v sobe. Tako poteka tombola, žoga band se razlega iz sobe v sobo. K sreči imamo tudi pevski zbor stanovalcev, ki sedaj poje posamično iz sob. Seznanjamo se z dnevnimi dogodki iz časopisov, kar posledično povzroči tudi burne debate stanovalcev iz sob.

V vsakem nadstropju ne gre brez vsakodnevne jutranje in opoldanske kave. Bife se je spremenil v trgovino, kjer stanovalcem izpolnjujemo njihove želje po priboljških.

Vsakodnevno je po nadstropjih vodena telovadba, ki jo izvajajo v sobah. Vsak dan zaužijemo sveži zrak na balkonih in terasah. Skratka vsi hobiji stanovalcev se še vedno realizirajo.

Za socialne stike z ožjo, kakor tudi širšo socialno mrežo smo tako poskrbeli preko videa na daljavo v obliki pogovorov s svojci, ravno tako tudi preko Skypa ali Messengerja. Svojcem pošiljamo tudi selfije naših stanovalcev.

Vsem stanovalcem so omogočeni tudi telefonski pogovori z njihovimi domačimi. Zelo smo se tudi računalniško opismenili s tablicami in pametnimi telefoni za igranje igric ali brskanjem po tablici kar tako.

 

Vse pohvale za pomoč pri zaščitnih sredstvih za naše zaposlene se izrecno zahvaljujemo županji Občine Trbovelj, ga. Jasni Gabrič, civilni zaščiti Trbovelj,  g. Simonu Lasu, Dewesoftu Trbovlje, g. Juretu Knezu.

Obenem izrekamo zahvalo tudi Gasilcem Trbovlje za pomoč pri razvozu kosil zunanjim uporabnikom s strani Doma.

 

Srečno in zdravo iz Doma na Tereziji in iz Enote Prebold vam želijo Direktorica Doma z zaposlenimi in našimi stanovalci.

 

Final Tiles Gallery id=555 does not exist

 

Spoštovane Trboveljčanke in Trboveljčani.
Skip to content