DRAGE OSKRBOVANKE IN OSKRBOVANCI DOMA STAREJŠIH OBČANOV PREBOLD

velikanoc

LETOŠNJA VELIKA NOČ JE RES NEKAJ POSEBNEGA. OSTAJAMO DOMA. OSTAJAMO V SVOJIH PROSTORIH, V SVOJIH SOBAH, OSTAJATE V DOMU STAREJŠIH OBČANOV PREBOLD. IN TUDI V TEH DNEVIH BOSTE OSTALI SAMI. ZARADI POJAVA BOLEZNI KORONAVIRUSA COVID -19 SE JE NAŠE ŽIVLJENJE PRECEJ SPREMENILO. TUDI TO, DA JE ŽIVLJENJE SEDAJ PRECEJ DRUGAČNO OD PRED DVEH MESECEV VZEMIMO ZA DOBRO.

KLJUB TEMU, DA SMO V POSEBNEM OBDOBJU JE POTREBNO PRAZNOVATI IN SE VESELITI DOGODKA, KI SE JE ZGODIL PRED SKORAJ 2000 LETI. JEZUS UMRE NA KRIŽU IN TRETJI DAN VSTANE OD MRTVIH. ŽIVLJENJE JE PREMAGALO SMRT. LJUBEZEN JE BILA MOČNEJŠA OD GREHA. IN TEGA SMO DELEŽNI TUDI MI, ZATO SE VESELIMO IN PRAZNUJEMO NAŠ NAJVEČJI PRAZNIK – VELIKO NOČ.

V LUKOVEM EVANGELIJU BEREMO: PRVI DAN TEDNA SO ŠLE ŽENE NAVSEZGODAJ H GROBU. S SEBOJ SO NESLE DIŠAVE, KI SO JIH PRIPRAVILE. KAMEN SO NAŠLE ODVALJEN OD GROBA IN STOPILE SO NOTER, A TELESA GOSPODA JEZUSA NISO NAŠLE. KO SO BILE ZARADI TEGA ZBEGANE, STA NENADOMA STOPILA K NJIM DVA MOŽA V SIJOČIH OBLAČILIH. PRESTRAŠILE SO SE IN POVESILE OBRAZ K TLOM. ONA DVA PA STA JIM REKLA: »KAJ IŠČETA ŽIVEGA MED MRTVIMI? NI GA TUKAJ, TEMVEČ JE BIL OBUJEN. SPOMNITE SE, KAKO VAM JE GOVORIL, KO JE BIL ŠE V GALILEJI: ‘SIN ČLOVEKOV MORA BITI IZROČEN V ROKE GREŠNIH LJUDI, BITI MORA KRIŽAN IN TRETJI DAN VSTATI.’ TEDAJ SO SE SPOMNILE NJEGOVIH BESED. VRNILE SO SE OD GROBA IN VSE TO SPOROČILE ENAJSTERIM IN VSEM DRUGIM. (LK 24,1-19)

IN LETOS, KO JE VELIKA NOČ RES NEKAJ POSEBNEGA JE POTREBNO VPRAŠATI JEZUSA: GOSPOD, KJE HOČEŠ, DA TI PRIPRAVIM VELIKONOČNO PRAZNOVANJE? ZARADI RAZMER V KATERIH SMO SE ZNAŠLI NE BO NIKOMUR REKEL, NAJ GRE TJA IN TJA. TUDI NE BO REKEL, NAJ POČAKA, DA BODO PRIŠLI K NAM NAŠI DOMAČI. VSAKEMU IZMED VAS PRAVI, DA LETOŠNJO VELIKO NOČ OBHAJAJTE ŠE POSEBEJ V DOMU STAREJŠIH OBČANOV PREBOLD, V SVOJI SOBI, V SVOJEM SRCU TER SE VESELITE IN BODITE HVALEŽNI ZA VSE, KAR BOSTE PREJELI V DOMU, KI JE VAŠ DOM.

RES JE, DA SE V SVOJEM ŽIVLJENJU SREČUJETE Z NAJRAZLIČNEJŠIMI PREPREKAMI. NEKATERE SO MANJŠE, DRUGE NEKOLIKO VEČJE. VELIKOKRAT PA SE ZGODI, DA NE VIDIMO IZHODA IZ TEME. NIKOLI PA NE SMEMO OBUPATI. JEZUS SAM JE REKEL: »BODITE POGUMNI, JAZ SEM SVET PREMAGAL!« (JN 16,33). S TEM, KO SE JE JEZUS DAROVAL ZA NAS, ZA NAŠE ODREŠENJE, NAM JE DOKAZAL, DA NAS IMA NEIZMERNO RAD IN DA Z VERO V BOGA LAHKO PREMAGAMO TUDI NAJVEČJE PREIZKUŠNJE.

TUDI VI NISTE SAMI. V TEM ČASU EPIDEMIJE VSAK DAN DARUJEM SV. MAŠO ZA VSE TRPEČE IN BOLNE, ZA ZDRAVSTVENO OSEBJE, STREŽNICE, … IN V MISLIH IMAM TUDI VAS, DRAGE OSKRBOVANKE IN OSKRBOVANCI.

KAKOR NAS JE NADŠKOF STANISLAV ZORE V NAGOVORU NA CVETNO NEDELJO POVABIL, DA BODIMO HVALEŽNI VSEM TISTIM LJUDEM, KI SKRBIJO ZA NAS/VAS, TAKO TUDI JAZ IZREKAM ISKRENO HVALEŽNOST VSEMU DELOVNEMU KOLEKTIVU DOMA STAREJŠIH OBČANOV PREBOLD ZA VSE DOBRO, KI GA IZKAZUJEJO DO VAS/NAS.

V NEDELJO, 12. APRILA, KO OBHAJAMO VELIKO NOČ PA VAS POVABIM, DA OB 10. URI NA PRVEM PROGRAMU TV SLO SPREMLJATE SV. MAŠO, KI JO BO DAROVAL MARIBORSKI NADŠKOF ALOJZIJ CVIKL.

ŽELIM VAM VESELE IN BLAGOSLOVLJENE VELIKONOČNE PRAZNIKE.

OSTANITE ZDRAVI. OSTANITE DOBRO. OSTANITE VESELI. IN UPAM, DA SE KMALU VIDIMO.

ŽUPNIK DAMJAN

VOŠČILO GOSPOD ŽUPNIKA – ENOTA PREBOLA
Skip to content