Z nami so bili tudi kulturniki iz Trbovelj Novomedijsko Mesto  in Javnega  sklada za kulturne dejavnosti, območna izpostava Trbovlje.

Več o tem sta  zapisala gospa Maša Jazbec in gospod Bogdan Šteh:

“Zasavski kulturniki za naše “Salamončke.

Zaradi širjenja okužbe s koronavirusom so svoja vrata bili prisiljeni zapreti vsi domovi za upokojence, njihovi stanovalci pa so ostali v izolaciji brez stikov z zunanjim svetom. Varovanci in osebje so se pogumno spopadli z novonastalo situacijo in poskušali čim bolj normalno preživljati ta čas. Ni vedno enostavno, ko si prisiljen s svojimi najbližjimi ostati v stiku samo preko ekranov, ljudje smo vendarle navajeni, da se obiskujemo in družimo. Zato je še toliko bolj pomembno, da v duhu ostanemo čvrsti, optimistični in zazrti v prihodnost.

Kultura je vedno bila tista človeška dejavnost, ki je hrabrila ljudi in jim pomagala pri premagovanju težkih časov. Tega plemenitega poslanstva kulture se zavedajo tudi kulturni ustvarjalci Zasavja. Da bi oskrbovancem v teh kriznih časih polepšali dneve ter hkrati ohranili medgeneracijski stik, so se društvo Trbovlje Novomedijsko Mesto (TNM), Javni Sklad za kulturne dejavnosti, območna izpostava Trbovlje ter vodstvo Doma upokojencev Franc Salamon odločili, da bodo svojim stanovalcem popestrili dneve z izvajanjem kulturnih točk na dvorišču pod balkoni. Lahko rečemo da bodo zasavski kulturniki, ob upoštevanju potrebne socialne distance v času epidemije, v prihodnjih dneh objeli dom upokojencev s srčnostjo in umetnostjo. S tem želijo stanovalcem doma predati tudi jasno sporočilo vseh Trboveljčanov: da niso pozabljeni, temveč vseskozi v naših mislih in da stojimo z njimi ob tej preizkušnji. In skupaj, eni na balkonih drugi pa pod njimi, bomo na koncu tudi zmagali!

Ostanimo zdravi in srečno!”

nastop blaza 357

nastop blaza 379

nastop blaza 390

 

Z nami so bili tudi kulturniki  
Skip to content