Z veseljem smo sprejeli rahljanje ukrepov obiskov s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti in z dne 7. maja 2020 smo pričeli z izvajanjem obiskov pri stanovalcih.

Pri obiskih smo upoštevali navodila Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti, ki smo jih posredovali tudi na naši spletni stani.

Do danes so stanovalci imeli 16 obiskov. Z obiski smo tako zaključili v vsakem Domu eno nadstropje.

Z jutrišnjim dnem, to je 13. majem 2020 smo se domenili, da bomo število obiskov  v vsakem Domu povečali na osem obiskov.

Še vedno velja, da se za obisk prijavite pri socialni delavki Kristini Drstvenšek na telefonski številki

03 56 53 337 ali 031 335 267 v Domu Trbovlje.

V  Enoti Prebold se ravno tako prijavite pri  socialni delavki Mariji Volk na telefonski številki 03 703 48 03 ali 040 741 235.

Tako bomo v treh dneh v Domu Trbovlje in Enoti Prebold lahko opravili obiske v celotnem nadstropju.

Še vedno se lahko v Domu Trbovlje in Enoti Prebold domenite s socialnimi delavkami o obiskih pod balkoni. Nismo pa pozabili na stike s svojci preko video na daljavo, skaypa, messengerja, viberja, telefonskih pogovorih.

Že kar dva meseca je poteklo od prejšnjega načina življenja naših stanovalcev v Domu Trbovlje in Enoti Prebold. Skupno z zaposlenimi in s stanovalci obeh domov smo se domenili, da bomo določene aktivnosti s stanovalci, ob prisotnosti zaposlenih, izvajali pred Domom, v še varnem okolju za zdravje stanovalcev in posledično tudi zdravje zaposlenih. to bodo dejavnosti; telovadba, nordijska hoja, družabne in miselne igre, Žoga band, pevske vaje, tombolo, skratka vse aktivnosti, ki jih lahko v skladju s sprejetimi ukrepi Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti izvajamo. Posamične skupine bodo v okviru petih stanovalcev.

Še vedno nam je prva skrb, da ostanemo v Domu Trbovlje in Enoti Prebold zdravi, da z vsem kar smo se naučili kako ohranjati naše zdravje, to še vedno naprej izvajamo.

Vse kar nas je združevalo, vse naše timsko delo bo še vedno naša prva skrb, tudi ko bodo ti časi korone mimo.

Še enkrat se kot direktorica zahvaljujem vse stanovalcem, ki se tako dobro držijo v tako res že dolgo čudnih časih za nas, njihovim svojcem, ki nam pomagajo prebroditi nastale težave.

Posebna zahvala pa  gre našim skrbnim, strokovno predanim zaposlenim, da smo lahko skupno, timsko obranili našo veliko družino v Domu Trbovlje in Enoti Prebold,  pred zunanjimi, nehvaležnimi, še vedno trajajočimi situacijami.

 

Direktorica s stanovalci in zaposlenimi v Domu Trbovlje in Enoti Prebold.

 

Obiski v Domu na Tereziji:

Final Tiles Gallery id=596 does not exist

 

Obiski v Enoti Prebold:

Final Tiles Gallery id=595 does not exist
Spoštovani svojci Doma Trbovlje in Enote Prebold
Skip to content